5.2.12

SÂMBĂTA SONORĂ / AVANT'N'GARD

SAMBATA SONORA
soare staniol
AVANT'N'GARD, lansare album / concert
4/02, ora 20.00
@ Galeria Atelier 030202, Sala Noua a Teatrului de Comedie
Str. Sfanta Vineri nr. 11
Bucuresti
Soare Staniol este primul album oficial Avant’n’Gard, colectiv artistic dedicat muzicii improvizatorice. Manifestare insolita a efemerului, captat si pastrat prin intermediul tehnicii dintr-un studio de inregistrari pentru sistemul vostru emotional auditiv, e o poza de grup supraexpusa la care ne propunem sa reflectam altfel de fiecare alta data cand cantam. Prin Soare Staniol, Maria Balabas, Mihai Balabas, Calin Torsan si Gabriel Balasa, certifica posibilitatea de a fi liber ca parte a unui grup, simt sunetul ca iniţiator al unei comunicari artistice adevarate si, in general, experimenteaza cu posibilitatea existentei timpului auditiv ca Ecuatii, Inghitituri, Lacrimi, Mere rosii, Dimineti de miercuri, Ceasuri cu cuc fara cuc, Nume proprii sau Avant-care-sa-faca-parte-din-gard. Sound-ul definitoriu e ambiental psihedelic, poetic cantat, de peisaj sonor acustic netemperat si electronic sintetizat, respirand o unitate ce nu pare sa tina de noi. Cuvintele sunt din dictionar, muzica din instrumente, albumul din Bucuresti iar piesele, prin analogie radiofonica, stau pe raze temporale scurte, medii şi lungi.

Haideti la Sambata Sonora pentru un picnic nocturn – voi veniti cu alimentele perceptiei voastre iar noi le ambalam intr-o folie muzicala reflectorizanta. De gasit ulterior si la librarii.

De cand exista pe scena muzicala autohtona, Avant’n’Gard a participat la festivaluri precum Saptamana Internationala a Muzicii Noi (2010, 2011), Sibiu Jazz and More (2011), Noaptea Muzeelor (2011), Street Delivery (2010, 2011), Bran Castle Fest (2010) si a sustinut concerte in spatii precum Art Jazz Club, Green Hours, Control Club, Shift Pub, Moskva Caffe (Oradea), Sala de lectura Teatrul Act etc. Radioul national croat le-a dedicat doua emisiuni, difuzand in intregime albumul bootleg Peisaj pictat in ceai, lansat in 2010. In 2012 Avant’n’Gard a participat la celebrarea internationala Art’s Birthday, eveniment organizat de grupul Ars Acustica afiliat EBU.


SAMBATA SONORA este un program initiat de Jumatatea plina impreuna cu Centrul National al Dansului Bucuresti si sustinut de Keep on Printing si CORCOVA.

Concertul de lansare a albumului SOARE STANIOL este gazduit de Galeria Atelier 030202 si de Teatrul de Comedie.

Multe multumiri partenerilor media:
Radio Romania Cultural, Feeder.ro, Liternet.ro, Tataia.net si Freshgoodminimal.ro