11.4.17

ARHEOLOGIE. ÎN CĂUTAREA DAFNEI / LIVIU EPURAS EPV


ARHEOLOGIE. ÎN CĂUTAREA DAFNEI
Liviu Epuraș (EPV)

11 aprilie - 3 mai 2017
Vernisaj: marți, 11 aprilie 2017, ora 19.00, ATELIER 030202 
(Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
www.atelier030202.blogspot.ro

"Pentru mine, „arheologia” este folosită ca pretext pentru reinventarea sau (re)construirea diverselor poveşti şi legende. Subiectul nu este unul nou în artele plastice. Din contră, a fost abordat, de-a lungul timpului, de o mulţime de artişti mai mult sau mai puţin cunoscuţi. În Italia, de exemplu, Andrea Mantegna a pictat cu o preocupare pentru arheologism, introducând permanent în operele sale fragmente de statui, de coloane sau alte elemente ce amintesc de Antichitatea greco-romană. 
Proiectul „În căutarea Dafnei” îşi propune să construiască o istorie ficţională a expediţiei în căutarea rămăşiţelor cetăţii antice, asemenea „expediţiilor” în căutarea Celei-care-înaintează. Este o expediţie personală care sugerează modul în care arta şi istoria artei împărtăşesc dorinţa de a se reconecta cu trecutul, de a-l readuce la viaţă. Trecutul este asemenea unui vast peisaj, spre care adeseori ne întoarcem privirea cu nostalgie. Imaginile şi materialul cultural exercită asupra noastră fascinaţie deoarece prezenţa lor poate fi privită ca strălucirea „după viaţă” a trecutului. (Liviu Epuraș EPV)

Liviu Epuraș EPV (n.1981) este artist plastic, asist. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, departamentul Artă Murală și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (din 2007).
Cele mai importante expozitii personale/de grup sunt: „Arheologie 2”, Centrul Artelor Vizuale, Bucureşti, „Arheologie”, Muzeul de Artă, Constanţa, „Arheologie portabilă”, Galeria Calina, Timişoara, „Salonul Național de Pictură”, Centrul Artelor Vizuale, Bucureşti, Bienala „Ion Andreescu”, ediţia a X-a, Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, Buzău, „Arte în Bucureşti, ediţia a V-a: Explorări Urbane”, Muzeul Hărţilor, Bucureşti. Trăiește și lucrează în București.

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri: Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro,
Revista Zeppelin, ArtWall