8.3.13

POST ALEGORII / Feher Laszlo ZOD



POST ALEGORII
Feher Laszlo ZOD
20 februarie - 11 martie 2013

Curator: Mihai Zgondoiu

Vernisaj: miercuri, 20 februarie 2013, ora 18.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
http://www.atelier030202.blogspot.com/

"Fehér László (Ződ) a crescut cioplind. Încă de mic și-a exersat acest meșteșug popular în localitatea Miercurea Nirajului din Transilvania. A fost vreme de câțiva ani ucenic cioplitor, apoi a urmat cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara la secția sculptură.
Imaginarul pe care ni-l propune Ződ astăzi nu este unul foarte la modă. Personajele fantasy imaginate și create de sculptor sunt himerele contemporanului în care putem plonja atunci când realitatea nu ne mai satisface. LucrărileWelcome home, Hide and seek, Good bye, Sugar! ne zâmbesc ironic, dar și iconic din spatele măștilor cu care artistul se identifică rezonant. Post-alegoriile lui Fehér László (Ződ) nu sunt altceva decât poveștile proiectate de fiecare dintre noi atunci când vrem să visăm. Un exercițiu vizual extrem de rafinat și de sincer." Mihai Zgondoiu

DATE BIOGRAFICE
Născut la 14 ianuarie 1988, la Miercurea Nirajului. Este absolvent al secției de sculptură a Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara.
În 2010, primește "Diploma de excelenţă" în cadrul Simpozionul Internaţional de piatră, Hodora. Expune în țară cât și în străinătate. 


Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Sponsor: Murfatlar România SA
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, Senso TV, TATAIA, Cultura, ArtClue, Revista ARTA,              
                           Zeppelin, Modernism.roveiozaarte.ro