25.7.17

GOLDEN FRAME#7 / Kitra & Akim#


GOLDEN FRAME#7
KITRA/ live painting
AKIM# / live playing bass music & future beats
curator: Mihai Zgondoiu


Vernisaj: joi, 29 iunie 2017, între orele 17.00-22.00 
ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti


GOLDEN FRAME 030202 este un spațiu de artă experimentală situat în curtea Galeriei de Artă Contemporană ATELIER 030202 din București (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11).
GOLDEN FRAME 030202 este o ramă aurie de tablou clasic cu dimensiunile de 200x300 cm, montată pe zidul galeriei ATELIER 030202. În acest spațiu-ramă artiștii vor performa prin diferite forme de exprimare vizuală și experimentală.
GOLDEN FRAME 030202 încurajează şi sprijină tineri artişti vizuali și creatori de muzică contemporană proeminenţi pentru spaţiul artistic românesc și internațional. Sprijină creaţia contemporană în ariile tematice ale artelor vizuale de nișă, ale artelor muzicale şi spectacolului viu; crează un patrimoniu cultural imobil cu valoare inovativă (lucrari de artă contemporană, documentare video de profil, interviuri artiști); încurajează practici artistice participative şi dezvoltarea de noi forme de expresie artistică (performance-uri, improvizaţii live de sunet și imagine); propune un experiment artistic vizual, muzical, performativ de valoare pentru schimbarea mentalităţilor, pentru plu ralitate estetică şi diversitate culturală.
Proiectul abordează un format participativ, care asigură implicarea activă a publicului. Actul creator devine public. Actul creator devine spectacol!
www.atelier030202.ro / www.atelier030202.blogspot.ro


KITRA sau Nicu Dută s-a născut în 1981, la Târgoviște. În 2012 a absolvit cursurile Universității Naționale din București, secția grafica, cu diploma de master în arte vizuale. Kitră balansează cu ușurință între experimental și tradițional, arta sa abordând o arie largă de tehnici artistice de la ilustrație, toy design, artă urbană și graphic design. www.kitrakitra.com
Hasan Nasser aka AKIM# a început producția de muzică electronică sub numele de "Grooveoholics" în 1996. Între 2002 - 2010 activează în "Sunday People", trupă cu care lansează trei albume dintre care al 2-lea, "Telepathically in Love" - 2004, este scos la casa de discuri a trupei De Phazz, ("Phazzadelic"). Au urcat pe scenă cu Róisín Murphy și au facut remixuri pentru artisti precum Billie Holiday și Bryan Ferry. Începând cu anul 2010 ia naștere proiectul solo Akim#, concertând alături de Ony Aihun, Saul Williamsl, sau Ghostpoet ca support act în cadrul turneului din Germania. Cele mai recente remixuri au fost pentru robots dont sleepCocoRosie, Ghostpoet, TélépopmusikNick Van Gelder și Crystal Fighters. AKIM# este un proiect de bass music & future beats. https://www.mixcloud.com/Akim-H-Music/ http://soundcloud.com/akimhash


Program co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național.

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt
Sponsor: Asociația Brand Minds
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA,   
                           Modernism.ro, Revista Zeppelin, ArtWall, The re:art