25.7.17

GOLDEN FRAME#8 / Adrian Preda & Moduler


GOLDEN FRAME#8
Adrian Preda / live painting
Moduler / live experimental music 
curator: Mihai Zgondoiu

Vernisaj: miercuri, 26 iulie 2017, între orele 17.00-22.00, 
ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, BucureştiGOLDEN FRAME 030202 este un spațiu de artă experimentală situat în curtea Galeriei de Artă Contemporană ATELIER 030202 din București (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11).
GOLDEN FRAME 030202 este o ramă aurie de tablou clasic cu dimensiunile de 200x300 cm, montată pe zidul galeriei ATELIER 030202. În acest spațiu-ramă artiștii vor performa prin diferite forme de exprimare vizuală și experimentală.
GOLDEN FRAME 030202 încurajează şi sprijină tineri artişti vizuali și creatori de muzică contemporană proeminenţi pentru spaţiul artistic românesc și internațional. Sprijină creaţia contemporană în ariile tematice ale artelor vizuale de nișă, ale artelor muzicale şi spectacolului viu; crează un patrimoniu cultural imobil cu valoare inovativă (lucrari de artă contemporană, documentare video de profil, interviuri artiști); încurajează practici artistice participative şi dezvoltarea de noi forme de expresie artistică (performance-uri, improvizaţii live de sunet și imagine); propune un experiment artistic vizual, muzical, performativ de valoare pentru schimbarea mentalităţilor, pentru plu ralitate estetică şi diversitate culturală.
Proiectul abordează un format participativ, care asigură implicarea activă a publicului. Actul creator devine public. Actul creator devine spectacol!

Adrian Preda (n. 1985) trăiește și lucrează în București. A absolvit Universitatea de Arte, București, secția Grafică în 2008 și a obținut masteratul în cadrul aceluiași departament în 2010. O temă centrală a sa o constituie relația dintre om și celelalte specii ale regnului animal, relație care este definitorie pentru dezvoltarea animalului uman, de la făurirea uneltelor și armelor de vânătoare până la manifestările spirituale și artistice. De asemenea, artistul explorează natura și cosmosul în sens mai larg, fiind interesat de tipare de creștere și evoluție. Aceste preocupări s-au materializat în lucrări de pictură și obiect prezentate în expoziții personale și de grup, atât în România cât și în alte țări, laolaltă cu participări în tabere de creație. Expoziții personale (selecție): Despre corpuri cerești - H’art Appendix, Bucureşti (2015); Tir cu boi - H’art Gallery, Bucureşti (2012);  Stint - Atelier 35, Bucureşti (2011); Fashion Prey - Atelier 35, Bucureşti (2009). Expoziții de grup (selecție): Don’t Sweat the Technique – Lateral Artspace, Cluj (2016); NAG Retrospect: Memory Leaks – ARCUB, Bucureşti (2016); Artistul la 30 de ani – Arcub, Bucureşti (2016); Extension.ro – Triumph Gallery, Moscova (2016); Noul Figurativ - Victoria Art Center, Bucureşti (2011); Figure In, Figure Out - LC Foundation, Centru de Artă Contemporană, Bucureşti (2011); Zoomania.ro - Muzeul National de Artă Contemporană, București (2010); Nu te supăra, frate! - Point Contemporary, Bucureşti (2009). https://adrianpreda.ro

Moduler exploreaza legatura dintre vibratie - ritm / analog - digital / mecanic - organic.
In spatele acestui proiect se afla Dinu Ivancu (n. 1985) sound designer si compozitor la Good Hands (Movie Trailer Company).
Pe lângă muzică, Dinu a fost calificat ca arhitect și a lucrat la diverse proiecte locale/naționale sau internaționale de la instalații la festivaluri și chiar proiecte de regenerare urbana precum hibridul club/muzeu de la IRA Câmpina.
Ca Moduler folosind sunete din diverse surse si tratandu-le ca module interschimbabile intr-un mediu de improvizatie live controlata, se incearca descrierea unui concept sau a unei stari.
Sursele pot fi inregistrari din mediul inconjurator/found sounds, sinteza si procesare digitala/analog, instrumente digitale/acustice etc. https://soundcloud.com/moduler


Program co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național.

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt
Parteneri strategici: Asociația Brand Minds, Fundația Herczeg
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro, 
Revista Zeppelin, ArtWall, :re:art